Vad är THCJD?

THCJD (även stavat THC-JD, THCjd), även känt som tetrahydrocannabidiol, är en cannabinoid som sägs förekomma naturligt i cannabisplantan, men endast i spårmängder. Extraktion direkt från växten är svårt och dyrt, så THCJD, liksom vissa andra föreningar som HHC eller THCP, framställs genom en kemisk reaktion som kallas isomerisering från mer lättillgängliga prekursorer som CBD. I laboratoriet extraherar forskarna först ett CBD-isolat från industrihampa och låter det sedan reagera med katalysatorer för att omorganisera molekylerna och omvandla det till THCJD. Cannabinoider som produceras på detta sätt kallas semisyntetiska.

Intressant fakta: Enligt vissa källor är THCJD bara ett annat namn för en isomer som identifierades så tidigt som 1941, som betecknas THC-Octyl, delta 8-THC-C8, och som också kallas i vetenskapliga artiklar som den syntetiska cannabinoiden JWH-138. Om detta är sant och det verkligen är samma ämne, kan vi bara spekulera i varför cannabisindustrin har bytt namn på denna förening "THCJD". THCH finns i cannabisväxten Vad är strukturen för THCJD. THCJD är en homolog av den psykoaktiva cannabinoiden THC (delta-9-THC). Homologer är föreningar av samma typ med liknande kemisk struktur och egenskaper. THCJD skiljer sig från THC genom längden på alkylsidokedjan. Medan delta-9-THC har en sidokedja bestående av 5 kolatomer, har THCJD åtta. Ju längre kedjan är, desto högre är cannabinoidens styrka, vilket innebär att THCJD kan vara ännu mer potent än THC. Vilka är effekterna av THCJD. Som det händer tenderar nya cannabinoider att vara mycket understuderade, och detta är fallet med THCJD. Det finns inga vetenskapliga studier på denna förening ännu.

Således baseras utvärderingen av effekterna huvudsakligen på användarnas egen erfarenhet. THCJD interagerar med det endokannabinoida systemet, specifikt CB1- och CB2-receptorerna, Denna förening kommer sannolikt att ha mycket starka psykoaktiva egenskaper, vilket innebär att den kan förändra uppfattning, humör eller beteende THCV Alkyl (sido) kedjelängd sidokedja med 8 kolatomer sidokedja med 5 kolatomer sidokedja med 7 kolatomer sidokedja med 3 kolatomer Naturlig vs. syntetisk cannabinoid Det sägs finnas i spårmängder i cannabisplantan, men produceras mestadels från andra cannabinoider. En förening som förekommer naturligt i cannabisplantan Den finns i spårmängder i cannabisplantan, men produceras mestadels från andra cannabinoider. Finns i cannabisväxten och bildas genom dekarboxylering av tetrahydrocannabivarinsyra (THCVA)

Rättslig status Från och med den 1 mars 2024 finns det inte med på listan över förbjudna ämnen i de flesta länder. Den högsta tillåtna mängden i de flesta EU-länder är 0,3 %, i Tjeckien 1 %. Från och med den 1 mars 2024 ingår det i förteckningen över förbjudna ämnen. Från och med den 1 mars 2024 finns det inte med på listan över förbjudna ämnen. Tillgängliga produkter På marknaden idag kan du redan hitta THCJD vape skum, patroner, men också gummier, tinkturer, hash eller destillat. Dessa produkter finns i olika koncentrationer och dofter och berikas ofta med andra THC-derivat som THCH eller THCA. Även om de flesta säljare säkerställer att THC-halten i dessa produkter uppfyller den lagliga gränsen på 0,0% (1% i Tjeckien), är det enligt uppgift en mycket potent psykoaktiv cannabinoid, vars effekter vi inte vet mycket om, och användare bör ha detta i åtanke när de köper. Slutsats THCJD (tetrahydrocannabidiol) är en nykomling på marknaden. Det är en psykoaktiv cannabinoid som har en liknande struktur som THC, men dess effekter kommer sannolikt att vara mer intensiva på grund av dess förlängda alkylkedja.

THCJD produceras från CBD-isolat. THCJD-produkter bör kontaktas med försiktighet och användare bör överväga alla risker innan de köper. Det finns inga vetenskapliga studier som har bedömt säkerheten för denna cannabinoid. Välj alltid pålitliga och kontrollerade leverantörer som har testat sina produkter av ett oberoende laboratorium. Kom också ihåg att även om många tillverkare är noga med att följa lagliga gränser för THC-innehåll, är THCJD en mycket potent cannabinoid.

All information som tillhandahålls på denna webbplats, liksom den information som tillhandahålls via denna webbplats, är endast avsedd för utbildningsändamål. Ingen av informationen häri är avsedd att ersätta medicinsk diagnos och sådan information ska inte betraktas som medicinsk rådgivning eller rekommenderad behandling. Denna webbplats främjar, stödjer eller förespråkar inte laglig eller olaglig användning av narkotika eller psykotropa ämnen eller någon annan olaglig verksamhet. Vänligen se vår ansvarsfriskrivning för ytterligare information." .

Viktig information

Den hampa vi förmedlar är EU-godkänd. Den är laglig att odla, sälja och inneha i Sverige. Högsta domstolen har med sin dom 2019 definitivt klargjort att industrihampan är undantagen narkotikadefinitionen.

  • Hampan är ej att betrakta som livsmedel, kosttillskott eller läkemedel.
  • Hampan får ej beredas. Exempelvis är det ej lagligt att bereda olja eller dela upp i portionsdoser.

Hampan du hittar hos oss är en ren jordbruksprodukt. Vi som säljare friskriver oss helt från hur du som köpare väljer att använda hampan.