Vad Àr THCJD?

THCJD (Àven stavat THC-JD, THCjd), Àven kÀnt som tetrahydrocannabidiol, Àr en cannabinoid som sÀgs förekomma naturligt i cannabisplantan, men endast i spÄrmÀngder. Extraktion direkt frÄn vÀxten Àr svÄrt och dyrt, sÄ THCJD, liksom vissa andra föreningar som HHC eller THCP, framstÀlls genom en kemisk reaktion som kallas isomerisering frÄn mer lÀttillgÀngliga prekursorer som CBD. I laboratoriet extraherar forskarna först ett CBD-isolat frÄn industrihampa och lÄter det sedan reagera med katalysatorer för att omorganisera molekylerna och omvandla det till THCJD. Cannabinoider som produceras pÄ detta sÀtt kallas semisyntetiska.

Intressant fakta: Enligt vissa kÀllor Àr THCJD bara ett annat namn för en isomer som identifierades sÄ tidigt som 1941, som betecknas THC-Octyl, delta 8-THC-C8, och som ocksÄ kallas i vetenskapliga artiklar som den syntetiska cannabinoiden JWH-138. Om detta Àr sant och det verkligen Àr samma Àmne, kan vi bara spekulera i varför cannabisindustrin har bytt namn pÄ denna förening "THCJD". THCH finns i cannabisvÀxten Vad Àr strukturen för THCJD. THCJD Àr en homolog av den psykoaktiva cannabinoiden THC (delta-9-THC). Homologer Àr föreningar av samma typ med liknande kemisk struktur och egenskaper. THCJD skiljer sig frÄn THC genom lÀngden pÄ alkylsidokedjan. Medan delta-9-THC har en sidokedja bestÄende av 5 kolatomer, har THCJD Ätta. Ju lÀngre kedjan Àr, desto högre Àr cannabinoidens styrka, vilket innebÀr att THCJD kan vara Ànnu mer potent Àn THC. Vilka Àr effekterna av THCJD. Som det hÀnder tenderar nya cannabinoider att vara mycket understuderade, och detta Àr fallet med THCJD. Det finns inga vetenskapliga studier pÄ denna förening Ànnu.

SÄledes baseras utvÀrderingen av effekterna huvudsakligen pÄ anvÀndarnas egen erfarenhet. THCJD interagerar med det endokannabinoida systemet, specifikt CB1- och CB2-receptorerna, Denna förening kommer sannolikt att ha mycket starka psykoaktiva egenskaper, vilket innebÀr att den kan förÀndra uppfattning, humör eller beteende THCV Alkyl (sido) kedjelÀngd sidokedja med 8 kolatomer sidokedja med 5 kolatomer sidokedja med 7 kolatomer sidokedja med 3 kolatomer Naturlig vs. syntetisk cannabinoid Det sÀgs finnas i spÄrmÀngder i cannabisplantan, men produceras mestadels frÄn andra cannabinoider. En förening som förekommer naturligt i cannabisplantan Den finns i spÄrmÀngder i cannabisplantan, men produceras mestadels frÄn andra cannabinoider. Finns i cannabisvÀxten och bildas genom dekarboxylering av tetrahydrocannabivarinsyra (THCVA)

RĂ€ttslig status FrĂ„n och med den 1 mars 2024 finns det inte med pĂ„ listan över förbjudna Ă€mnen i de flesta lĂ€nder. Den högsta tillĂ„tna mĂ€ngden i de flesta EU-lĂ€nder Ă€r 0,3 %, i Tjeckien 1 %. FrĂ„n och med den 1 mars 2024 ingĂ„r det i förteckningen över förbjudna Ă€mnen. FrĂ„n och med den 1 mars 2024 finns det inte med pĂ„ listan över förbjudna Ă€mnen. TillgĂ€ngliga produkter PĂ„ marknaden idag kan du redan hitta THCJD vape skum, patroner, men ocksĂ„ gummier, tinkturer, hash eller destillat. Dessa produkter finns i olika koncentrationer och dofter och berikas ofta med andra THC-derivat som THCH eller THCA. Även om de flesta sĂ€ljare sĂ€kerstĂ€ller att THC-halten i dessa produkter uppfyller den lagliga grĂ€nsen pĂ„ 0,0% (1% i Tjeckien), Ă€r det enligt uppgift en mycket potent psykoaktiv cannabinoid, vars effekter vi inte vet mycket om, och anvĂ€ndare bör ha detta i Ă„tanke nĂ€r de köper. Slutsats THCJD (tetrahydrocannabidiol) Ă€r en nykomling pĂ„ marknaden. Det Ă€r en psykoaktiv cannabinoid som har en liknande struktur som THC, men dess effekter kommer sannolikt att vara mer intensiva pĂ„ grund av dess förlĂ€ngda alkylkedja.

THCJD produceras frÄn CBD-isolat. THCJD-produkter bör kontaktas med försiktighet och anvÀndare bör övervÀga alla risker innan de köper. Det finns inga vetenskapliga studier som har bedömt sÀkerheten för denna cannabinoid. VÀlj alltid pÄlitliga och kontrollerade leverantörer som har testat sina produkter av ett oberoende laboratorium. Kom ocksÄ ihÄg att Àven om mÄnga tillverkare Àr noga med att följa lagliga grÀnser för THC-innehÄll, Àr THCJD en mycket potent cannabinoid.

All information som tillhandahÄlls pÄ denna webbplats, liksom den information som tillhandahÄlls via denna webbplats, Àr endast avsedd för utbildningsÀndamÄl. Ingen av informationen hÀri Àr avsedd att ersÀtta medicinsk diagnos och sÄdan information ska inte betraktas som medicinsk rÄdgivning eller rekommenderad behandling. Denna webbplats frÀmjar, stödjer eller föresprÄkar inte laglig eller olaglig anvÀndning av narkotika eller psykotropa Àmnen eller nÄgon annan olaglig verksamhet. VÀnligen se vÄr ansvarsfriskrivning för ytterligare information." .

Viktig information

Den hampa vi förmedlar Àr EU-godkÀnd. Den Àr laglig att odla, sÀlja och inneha i Sverige. Högsta domstolen har med sin dom 2019 definitivt klargjort att industrihampan Àr undantagen narkotikadefinitionen.

  • Hampan Ă€r ej att betrakta som livsmedel, kosttillskott eller lĂ€kemedel.
  • Hampan fĂ„r ej beredas. Exempelvis Ă€r det ej lagligt att bereda olja eller dela upp i portionsdoser.

Hampan du hittar hos oss Àr en ren jordbruksprodukt. Vi som sÀljare friskriver oss helt frÄn hur du som köpare vÀljer att anvÀnda hampan.